Osman KURT

Kendime Not

Validation of viewstate MAC failed Hatası

'Validation of viewstate MAC failed' hatasi, sayfada uzun süre bekleyip, sayfayi tetikleyecek herhangi birseye tikladiginiz vakit karsiniza çikacaktir. Sayfa post edildigi vakit state'te takilip hata ekrani çikaracaktir.

"Validation of viewstate MAC failed. If this application is hosted by a Web Farm or cluster, ensure that <machineKey> configuration specifies the same validationKey and validation algorithm. AutoGenerate cannot be used in a cluster." gibi bir hata alıyorsanız;

Web confgi içinde System.Web altına;

<system>

<pages validateRequest="false" enableEventValidation="false" anableViewStateMac="false" viewStateEncrytionMode="Never">

</system>

evet arkadaşlar bu kodlarımızı webconfiğin içine yazdığımız da artık machinekey hatası almıyacağız.

Görüşmek Üzere;

Osman KURT

Yazılım Geliştirici ve grafiker

 

Yorumlar (4) -

  • aydın türker

    5.11.2012 06:55:39 | Yanıtla

    osman bey merhaba,
    bu satırları uyguladım. artık hata mesajı vermiyor ama bir süre işlem yapmaya calistiktan sonra program yanıt vermiyor diyor, işlem sonlanıyor. yaptıüım işlem şu; aynı networkteki başka bir serverdaki veritabanına kayıt yapmaya çalışıyorum. not: serverlar sanal makina üzerinde çalışıyorlar. bu problem olurmu?
    kullanıcı adı ve şifre dogru. veritabanına yetkisi var.

    • osmankurt

      5.11.2012 10:33:56 | Yanıtla

      Merhaba Aydın;

      Anlattığına göre herhangi bir aksi durum söz konusu değil.

      Programın sonsuz döngüye girmediğinden eminmisin diğer bir değişle kodların doğruluğundan? Diğer bir konuda kullanıcı adı ve şifre doğru diyorsun peki başka bir projeden bağlanıp ekleme yapabiliyor musun bence bunu da denemek lazım. Kodları görmeden birşey söylemek zor.

  • sezgin

    1.10.2014 14:04:35 | Yanıtla

    Teşekkür ederim, sorunum çözüldü fakat bir konuda bilgi vermek istedim, viewStateEncrytionMode="Never"  kısmı hata vermişti, bu kısmı kaldırdığım zaman bile sorunsuz çalışıyor.

Loading