Osman KURT

Kendime Not

Entity Framework İstenilen Türde Liste Döndürme

Son projelerimde sıkça kullanmakta olduğum entity framework’ de yeni yeni şeyler öğrendim ve bunlardan birini sizler için paylaşmak istedim.
DB’den çektiğimiz bir veriyi liste olarak almak için var bir değişken tanımlıyoruz ve entity cümlemizi yazarak db’den gelen listeyi değişkenimize aktarıyoruz. Daha sonra forech döngüsü ile kullanmak istediğimiz formata getiriyoruz kendi listemize dolduruyoruz.


Örnek Kullanım;

List<Konsol> konsollist = new List<Konsol>();
var Detay = (from a in entity.KonsolLog orderby a.KonsolLogID descending select a).ToList();
foreach (var item in Detay)
{
konsollist.Add(new Konsol { KonsolLogID = item.KonsolLogID, Icerik = item.Icerik });
}
return konsollist;


Şimdi bu olayımızda yapılan 2 ana işlem var. Öncelikte Db’ye bağlanarak çektiğimiz verileri değişkene aktarıyoruz . İkinci olarak çektiğimiz bütün veri sayısı kadar tek tek dolaşarak yeniden listeye ekleme yaptırıyoruz. Buda verinin boyutuna göre hatrısayılır bir zaman alıyor ve kod israfı yaratıyor. Programcılar arasında kod ameleliği. Gelin yeni öğreneceğimiz sistem üzerinde bu kodun daha kolay kullanımı nasıl oluyor hep birlikte görelim.

Örnek kodumuzun kolay kullanımı alt kısımda ki gibi;

var konsollist = (from a in entity.KonsolLog orderby a.KonsolLogID descending select new Konsol { KonsolLogID = a. KonsolLogID, Icerik = a. Icerik }).ToList();
return konsollist;


Görmüş olduğunuz gibi yeni uygulanan kod ile tek seferde işlemi tamamlıyoruz. Emin olun büyük ölçekli projlerde bu konu sizinde canınızı yakabilir.



Görüşmek üzere
Osman KURT
Yazılım Uzmanı

Loading