Osman KURT

Kendime Not

Çalışan Memnuniyet Analizi

Sektöründe büyümekte olan firmalara bakıldığında kaliteli kişilerle kaliteli işler yapıldığının farkına varılmamak imkansız gibi bir şey. Başarının tesadüf olmadığının anlaşılmasından asırlar geçmişken kaliteli ve faydalı işlerin aynı şekilde işini iyi yapan insanlar topluluğundan çıktığını biliyoruz. İnsanların kendisini gerçek anlamda işine vermek ve işini gerektiği gibi yapmasını sağlamakta kişinin yaşamında ki memnuniyetinden geçmektedir.

Firmalar kişilerin günlük hayatlarının ortalama (8-12) saatini geçirdiği yerlerdir. Kişi aile ortamından daha fazla ofis ortamında yer almaktadır. Bu yüzden firmada ki memnuniyet derecesi azımsanmayacak kadar önemlidir. Firmalara düşen görev ise çalışanlarının memnuniyetlerini iyi analiz etmek ve çıkan bu analizlere göre çalışmalar geçekleştirmektir.

Büyük ölçekli firmalar insan kaynakları departmanı adı altında çalışanları ile alakalı konuları iyi bir şekilde analiz etmeye ve yönetmeye çalışılmakta. Fakat bazı firmalar için bunlar gerçek anlamda yorucu durumlar ortaya çıkarmaktadır. Bu gibi durumları aşmak için önerebileceğim bir sistem var.

www.memnuniyetanalizi.net
Memnuniyet Anketi | Memnuniyet Analizi
Tamamı ile kendi kontrolünüzde kendi sorularınız veya soru bankasında ki örnek sorulardan  anket oluşturduğunuz gibi bu anketi istediğiniz kişilere ulaştırabiliyorsunuz ve bu kişilerin anketinizi cevaplamasını sağlayabiliyorsunuz. Daha sonra ise cevaplanan bu anketinizin bütün verilerini teker teker grafik halinde görebiliyor belirli formatlarda çıktı alabiliyorsunuz. Maliyet ve zaman yönetiminde gerçekten akıllı bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca verdiği demo paketi sayesinde önce kullanarak neyle karşılaştığınızı kontrol edebiliyor adımlarınızı ona göre atıyorsunuz. Zamanın çok değerli olup hızlı ve akıllı çözümler bulmanın en birincil görevimiz olduğu şu günlerde   gerçek anlamda teknoloji kullanmak ve çağa ayak uydurmak şirketlerimizin menfaatleri konusunda da iyi adımlar olacaktır diye düşünüyorum.

Görüşmek üzere

Osman KURT

Yazılım Uzmanı

Loading