Osman KURT

Kendime Not

ASP.Net’ de İstatistikleri Grafikle Göstermek

Arkadaşlar bu yazımda size web projelerimizde sakladığımız istatistiki bilgileri kullanıcıya grafik şeklinde göstermeyi anlatacağım. Biliyorsunuz artık grafikler hayatımızın vazgeçilmez objeleri oldular. Bir proje yaparken verileri kullanıcıya en hızlı ve en kolay şekilde göstermemiz lazım ve bunuda bu yazımda paylaştığım bilgilerle yapmak en doğrusu sanırım.

Lafı uzatmadan olaya geçeyim ben isterseniz. İlk olarak buradan WebChart.dll (160,00 kb) dosyamızı indirerek oluşturduğumuz ASP.Net(2.0) projemize referans alıyoruz. Daha sonra visual studio programımızın toolbarına referans olarak aldığımız dll dosyamızı ekliyoruz. Default.aspx sayfamızda ilk ekran görüntümüz oluşmuş bulunmakta.

 

Şimdi önemli kısma geldik, kod tarafımızda yapacağımız değer kontrolleriyle son görüntümüzü elde edeceğiz ve işlemi sonlandıracağız.

Şimdi Default.aspx.cs sayfamıza geliyoruz form load olayımıza alt kısımda ki kodlarımı yazıyoruz.

PieChart chart = new PieChart();
chart.Data.Add(new ChartPoint("Osman", 10));
chart.Data.Add(new ChartPoint("Kurt", 15));
chart.Data.Add(new ChartPoint("Kariyersoft", 50));

ChartControl1.Charts.Add(chart);
ChartControl1.RedrawChart(); 

Bu kodlarımızı da yazdık ve şimdi f5 yaparak projemizi çalıştıralım.Şimdi aldığımız ekran görüntüsü aşşağıda ki gibi olacak.

 

Gördüğünüz gibi projemiz çalışmakta isterseniz değerleri değiştirerek kontrol edebilir,doğruluğundan emin olabilirsiniz.

Görüşmek üzere

Osman KURT

Yazılım Geliştirici ve Grafiker

Loading